Het schilderij Rivierlandschap met koeien en herders is een oude bekende van het museum. In 1988 hing het in de tentoonstelling Meesterlijk vee, die dat jaar van 24 september tot 20 november te zien was. Bewijs daarvan vinden we nog aan de achterkant op het spieraam: een sticker van het Dordrechts museum in een jaren tachtig letter uit de matrixprinter. Het grote etiket daarnaast laat zien dat het schilderij in 1960 in Manchester te zien was op de tentoonstelling Exhibition of Works of Art from Private Collections in the North West and North Wales.
Zelfs in de negentiende eeuw wisten tentoonstellingsmakers het schilderij te vinden, al bevond het zich in een privé verzameling. Op de achterkant van de lijst zit een groot etiket van een tentoonstelling van oude meesters in de Royal Academy in Londen in 1873.
Het is bekend dat het werk zelfs al eerder in de negentiende eeuw werd tentoongesteld: in 1832 en 1849 in London bij de British Institution for Promoting the Fine Arts in the United Kingdom (Pall Mall Picture Galleries). A.J. Woolmer schilderde een doorkijkje van de drie zalen in de tentoonstelling van 1832 (nu in Yale Center for British Art), maar Rivierlandschap met koeien en herders is daarop helaas niet zichtbaar.
In de catalogus van de tentoonstelling van 1832 is het schilderij wel terug te vinden. Het hing op de noordwand van de middelste ruimte. Dat is de achterzijde van de wand die prominent op Woolmers schilderij staat afgebeeld. Op de wand hingen meerdere landschappen van Nederlandse kunstenaars en – een opmerkelijk combinatie - een allegorie van Tintoretto. Overigens heeft Woolmer de vrijheid genomen de schilderijen te verplaatsen, zo leert een vergelijking van de catalogus met zijn schilderij. Deze Cuyp was echter niet belangrijk genoeg om in beeld te brengen. Het overkwam wel Rembrandts' Lucretia, rechts vooraan, die eigenlijk elders hing. Rivierlandschap met koeien en herderswas ook niet de enige Cuyp in de tentoonstelling: er hingen er nog zes.